صفحه نخست | آرشيو وبلاگ | آر.اس.اس

  توصیه های بهداشتی به دانش آموزان

بهداشت پوست:  

استحمام روزانه و شستشوی مرتب پوست بدن بخصوص شستن صورت با آب گرم و صابون.

تمیز کردن نواحی دارای موهای زائد.

محافظت پوست از باد، گرد و خاک و آفتاب

استفاده شخصی از وسایل استحمام، حوله صورت، تیغ و ماشین ریش تراشی.

تعویض، شستن و اتوکشی روزانه لباس زیر.

دست نزدن به جوشهای غرور جوانی صورت.

مصرف مایعات فراوان، سبزیها و میوه‌ها جهت پیشگیری از بروز و یا تشدید جوشها.

ورزش کردن، تفریح در هوای پاک و آزاد، استراحت کردن به اندازه کافی.

پرهیز از سیگار کشیدن جهت سلامت پوست، حفظ زیبایی و درخشندگی پوست صورت.

کاهش عصبانیت، نگرانیها و فشارهای روانی که در سلامت پوست صورت موثر بوده و از بروز جوشها هم جلوگیری می‌شود.

آبله مرغان، زرد زخم، گال و سیا زخم باعث ایجاد نقطه‌هایی در روی پوست بدن می‌شوند، با دیدن این علائم و یا لکه‌های سفیدرنگ و زخم‌های چرکی سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

بهداشت مو:

پوست سر که مو بر روی آن می‌روید قسمتی از پوست بدن است که باید مرتب شست و شو و تمیز نگه داشته شود.

-      موها را مرتباً شانه و یا برس بکشید.

-     آلودگی سر به شپش و رشک خطر ویژه‌ای دارد زیرا این انگلها باعث خارش و یا عفونت پوست می‌شوند و می‌توانند بیماریهای دیگر را منتقل کنند، در صورت مشاهده جهت درمان سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.

-      هرگز از شانه، کلاه، مقنعه و روسری دیگران استفاده نکنید.

-      استحمام روزانه و حداقل دوبار در هفته لازم است.

-     در صورت مشاهده جوشهای چرکی، پوسته پوسته شدن، لکه‌های سفید رنگ و یا هرگونه ضایعه غیرطبیعی در روی پوست سر فوراً به پزشک مراجعه نمایید.

بهداشت چشم:

-          دستهای آلوده و کثیف را به چشم نمالید.

-          استفاده از حوله مشترک و کثیف، لباس کثیف و یا آب ناسالم باعث ایجاد عفونت مزمن چشم یا تراخم می‌شود.

-          رسیدن هرگونه ضربه‌ای به چشم خطرناک است.

-     اگر ذرات شن و یا اجسام خارجی وارد چشم گردند چشم را سریعاً با آب سرد و تمیز بشویید و با گوشه یک دستمال تمیز و کتانی و مرطوب ذرات را از چشم خارج نمایید و اگر نمی‌توانید چشم را بپوشانید و سریع به پزشک مراجعه نمایید.

-          هنگام مطالعه باید فاصله کاغذ از چشم حداقل 30 سانتی‌متر باشد.

-          هنگام تماشای تلویزیون فاصله شما از تلویزیون حداقل 3 متر باشد.

-     همیشه چشم‌های خود را از نظر بینایی کنترل نمایید گاهاً در سر کلاس به نوبت با دست یک چشم خود را آرام بپوشانید و نوشته‌های روی تخته سیاه را در فواصل مختلف بخوانید.

در صورت وجود هریک از علایم زیر به پزشک مراجعه کنید: کاهش بینایی، قرمزی و درد چشم، تاری دید و لکه‌بینی، انحراف و لوچی چشم، سردرد، آبریزش و التهاب عادی چشم، سوزش و چسبیدن پلکها پس از بیدار شدن از خواب.

بهداشت گوش:

پس از هربار حمام کردن گوشهای خود را با حوله تمیز خشک کنید.

وسایل نوک تیز را در داخل گوش فرونکنید و برای پاک کردن داخل گوش از آنها استفاده نکنید.

در هنگام شنا کردن یا زیر آب رفتن از محافظ پلاستیکی گوش استفاده کنید.

صداهای بلند باعث ایجاد بیماریهای گوش و ناراحتیهای عصبی می‌شوند در محلهای پر سر و صدا از محافظ گوش استفاده کنید.

در صورت وجود هریک از علایم زیر به پزشک مراجعه نمایید:

-          گوش درد

-          خارش داخل گوش

-          کاهش شنوایی

-          سرگیجه

-          خارج شدن مایع و یا عفونت از گوش

-          وجود جوشهای چرکی در گوش

http://www.daressalam.persianblog.ir

بهداشت دست:  

آلودگی دستها یکی از عوامل انتقال بیماریهاست

بنابراین همیشه:

-          قبل از غذا.

-          بعد از توالت.

-          بعد از تماس با حیوانات.

-          بعد از تماس با بیماران.

حتماً دستهای خود را با آب و صابون بشویید.

زیر ناخنها محل مناسبی برای رشد میکروبها و انگلهاست جویدن ناخنها یعنی خوردن انواع میکروبها و انگلها بنابراین: هرگزناخنهای خود را با دندان نگیرید.

بهداشت مواد غذایی:  

-     آب و غذای آلوده عامل بیماریهای روده‌ای واگیردار از جمله اسهال می‌باشند، با رعایت اصول بهداشت مواد غذایی بسیاری از این بیماریها قابل پیشگیری هستند این اصول عبارتند از:

1-      همیشه قبل از صرف هرگونه خوراکی دستهایتان رابا آب و صابون بشویید.

2-      برای آشامیدن آب از لیوان اختصاصی استفاده نمایید و از نوشیدن آب با دست و یا از شیرآب خودداری کنید.

3-   به منظور پیشگیری از آلودگی مواد غذایی با گرد و غبار و حشرات، مواد غذایی حتی‌المقدور در ظروف سربسته و یخچال نگهداری شوند.

4-      هرگز از میوه نشسته استفاده نکنید.

5-   مواد غذایی را از دستفروشان دوره گرد نخرید، از مواد غذایی بسته بندی شده با مشخصات وزارت بهداشت از جمله تاریخ تولید و انقضاء، پروانه ساخت و ... استفاده نمایید.

6-   بهتر است که از ساندویچهای خانگی مثل نان و تخم مرغ و گوجه، نان و پنیر و سبزی یا نان و پنیر و گردو بعنوان میان وعده استفاده کنید و از آوردن ساندویچ سالاد الویه و هرگونه مواد غذایی فاسدشدنی به مدرسه خصوصاً در فصل گرما خودداری نمایید.

بهداشت دهان و دندان:

-          برای استحکام دندانها روزانه از شیر و لبنیات استفاده کنید و نوشابه‌های گازدار نخورید.

-     بعد از خوردن شیرینی جات، بیسکویت و شکلات و شیرینی‌های چسبنده بلافاصله دندانهایتان را مسواک بزنید، در صورتیکه مسواک یا خمیردندان در دسترس نبود دهان خود راحتی با آب خالی بشویید.

-          چیزهای سفت را هرگز با دندانهایتان نشکنید.

-          هر فردی باید مسواک جداگانه داشته باشد.

-          با حرکات دورانی تمام سطوح دندانها را مسواک بزنید.

-          بعد از مسواک کردن دندانها، روی زبان خود را هم مسواک بکشید.

-     برای پاک کردن بین دندانها فقط از نخ دندان استفاده کنید حتماً حداقل روزی یکبار بخصوص شبها قبل از خواب بین دندانها را نخ بکشید.

-          برای اطمینان از داشتن دندانهای سالم حداقل هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه نمایید.

بهداشت پا:  

-          پاها و جورابهایتان را هر روز با آب و صابون بشویید بخصوص بعد از برگشت از مدرسه به خانه و ورزش و بازی.

-          از پوشیدن کفشهای تنگ، پاشنه بلند و یا کاملاً صاف خودداری کنید.

-          در خارج از منزل بدون کفش راه نروید، زیرا باعث ایجاد زخم، عفونت و یا ترک در پاشنه پا می‌شود.

-          در صورت وجود ترک در پاشنه پا، پاها را چند دقیقه در آب ولرم بخیسانید و چرب کنید.

-          در صورت دیدن لکه‌های سفید رنگ، یا خارش بین انگشتهای پا و یا ضخیم و خشن شدن ناخنها سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

بهداشت محیط:  

-          در حفظ پاکیزگی و نظافت محیط خانه و مدرسه بکوشید.

-           از ریختن زباله در محیط مدرسه، معابر و خیابانها خودداری نمایید.

-          زباله‌ها را در سطل آشغال مناسب بریزید.

-          در حفظ نظافت و پاکیزگی سرویسهای بهداشتی مدرسه و .... کوشا باشید و شلنگ آب توالت را بر روی زمین نیاندازید.

-          حتماً بعد از رفتن به توالت دستها را با آب و صابون، تمیز بشویید.

-     با رعایت اصول بهداشت محیطی مثل دور ریختن باقیمانده مواد غذایی و بستن درب سطل زباله و ... از ورود حشرات و جوندگان به محیط اطراف خود جلوگیری کنید.

پیشگیری از حوادث:

-          از پرتاب کردن اشیاء نوک تیز به طرف همدیگر خودداری کنید.

-          با یکدیگر رفتار مناسبی داشته باشید و از شوخی های خطرناک و هل دادن همدیگر بپرهیزید.

-          از پله‌ها به آرامی بالا یا پایین بروید.

-          برای پیشگیری از خطر تصادف با وسایل نقلیه، قوانین راهنمایی را با دقت رعایت کنید.

-          هرگز از درختان بالا نروید.

-     کودکان بایستی با حوصله و منظم سوار سرویس مدرسه شوند و در صندلی خود بنشینند از سر پا ایستادن در سرویس مدرسه در حین حرکت خودداری کنید و سر و دست خود را از پنجره خودرو بیرون نیاورید.

-          بعد از بارش برف در جاهای لغزنده بازی نکنید.

-          هرگز از نرده‌ها بالا نروید.

منبع: سایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

برچسب هاي اين مطلب :فرهنگ سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :اخلاق و سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :بهداشت و سلامت
نويسنده : مرد سلامت | ساعت ۸:٠٤ ‎ب.ظ روز جمعه ۸ آبان ۱۳۸۸
پيام هاي ديگران () | لينک ثابت - به اين پست امتياز دهيد

  دخانیات

دخانیات کلمه اى است عربى مشتق از دخان که در لعنت به معنى دود است ، بنابراین هر چه ایجاد دود کند به نام دخانیات نامیده مى شود، ولى در اصطلاح امروز، دخانیات به توتون ، تنباکو، و مشتقات اینها مانند سیگار، چپق ، و قلیان گفته مى شود.
دخانیات چنانچه از معنى آن پیداست غیر از دود چیزى نیست و دود همان کلمه اى است که انسان از شنیدن آن تنفر دارد، زیرا کلمه دود انسان را بیاد تاریکیهات ، تیره گیها و خفقانه مى اندازد، دود یعنى ظلمت و فشار روح و دل .
آرى همین دخانیات است که جسم و روح ما را مى فشارد، صورت گلگون جوانان را به تیرگى و سیاهى مى کشاند، و قلب روشن آنان را تیر و تاریک مى سازد، و همان دود است که اخلاق نیکوى انسانها را به تندى و عصبانیت ، تبدیل مى کند.
دخانیات همان دودى است که بشر با یک کبریت آنرا روشن مى کند، و بوسیله آن خرمن زندگى خود را به آتش مى کشد، و در این خرمن ، قبل از هر چیز سلامت خود را مى سوزاند و سپس در آمد روزانه خود را که براى بیشتر افراد، با کندن جان ، فراهم مى شود به آتش مى کشد حال بهتر است با ترکیبات اصلى این دود و دخان بیشتر آشنا شویم .
ترکیبات شیمیایى ، توتون و دود آن عبارتند از:
1- نیکوتین 2 - گاز کربنیک 3 - اسید استیک و اسید سیانیدریک 4 - الکل متیلیک 5 - آمونیاک 6 - پریدین
1- نیکوتین در سال 1828 بوسیله پوست وت و ایمان کشف شد، اگر محلول یک یا دو در صد نیکوتین خالص به قورباغه تزریق شود، مرگ آن حتمى است براى کشتن خرگوش 4/1 تزریق آن کافى است و براى کشتن سگ 2/1 تا دو قطره .
2- گاز کربنیک همه مى دانند موجب خفگى است .
3- اسید استیک و اسید سیانیدریک ، با یک قطره این اسید یک انسان را مى شود نابود ساخت .
4- الکل متیلیک ، باعث کورى چشم است .

http://www.daressalam.persianblog.ir


5- آمونیاک ، همان چیزى است که از فساد مواد آلى تهیه مى شود.
6- پریدین مولد سرطان است .
باید دید کسى که روزى 20 عدد سیگار مى کشد تا چه اندازه خود را به مرگ تدریجى مبتلا کرده است
در 20 عدد سیگار:
نیکوتین
پریدین
آمونیاک
اسید سیانیدریک
اسید کربن
بد نیست از معتادین به دخانیات بپرسیم به جاى پول دادن و خریدن این همه سموم و بعد کشیدن و مسموم شدن ، بهتر نیست این پولها را صرف میوه هاى شیرین و گوارا بنمایید؟
بعضى از افراد معتاد براى سیگار کشیدن خود دلیل مى آورند و مى گویند: کشیدن سیگار باعث آرامش فکر و اعصاب است ولى این دلیل صحیح نیست ، زیرا:
استعمال دخانیات در حین انجام کارهاى سنگین دو چندان ضرر مى رساند. کسى که در اثر فشار کار زیاد جسمى ، استراحت مى کند بنا به گفته فیزیولوزیست ها دین خود را در قبال اکسیژن ادا مى کند. در موقع اشتغال به کار سنگین احتیاج به اکسیژه آنقدر افزایش مى یابد که بدن در آن حالت با نقس کشیدن هاى پى در پى تند و عمیق و تشدید کار قلب ، نمى تواند اکسیژن را تاءمین کند و در نتیجه نقص اکسیژن گیرى ، خستگى تولید مى شود.
رفع خستگى انسان پس از کارهاى سنگین با تنفس عمیق باید توام باشدت تا مواد حاصله در حین کار در اثر اکسیداسیون از بین بروند، استعمال دخانیات در چنین وضعى موجب کمبود اکسیژن گیرى گردیده و از نیروى کار مى کاهد.
روى این اصل مشاهده اسکى بازى که در حال اسکى سیگار به دهن دارد و یا ورزشکارى که بخاطر سیگار خمیازه مى کشد چقدر ملال انگیز است
دخانیات و ویتامن ث
دخانیات ویتامین ث بدن را فاسد مى نماید و شخص معتاد را زود پیر مى کند، زنان معتاد کمتر بار دار میشوند و زود یائسه مى گردند، زخم معده معتادین دیر جوش مى خورد.
قطران دود که به صورت جرم مى باشد ایجاد سرطان مى نماید

منبع: کتاب اسلام پزشک بی دارو

برچسب هاي اين مطلب :سلامت دهان و دندان
و برچسب هاي اين مطلب :فرهنگ سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :بهداشت و سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :اخلاق و سلامت
نويسنده : مرد سلامت | ساعت ۸:۱٦ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٥ آبان ۱۳۸۸
پيام هاي ديگران () | لينک ثابت - به اين پست امتياز دهيد

  دانلود کتاب موبایل بیماری های پوستی

http://www.daressalam.persianblog.ir

در این کتاب کوشیده شده تا درباره بیماری های پوستی، عوامل، راه درمان و ... اطلاعات جامعی داده شود.

دانلود کتاب

منبع: سایت تبیان

برچسب هاي اين مطلب :معرفی بیماری ها
و برچسب هاي اين مطلب :فرهنگ سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :بهداشت و سلامت
نويسنده : مرد سلامت | ساعت ۸:٤٦ ‎ب.ظ روز دوشنبه ٤ آبان ۱۳۸۸
پيام هاي ديگران () | لينک ثابت - به اين پست امتياز دهيد

  علائم آنفلوانزای جدید

مورد قطعی انفلونزای H1N1:

بیمار مبتلا به ناخوشی تنفسی تب دار حاد همراه با مثبت بودن RT-PCR یا کشت نمونه های مناسب.

مورد محتمل انفلونزای H1N1:

بیمار مبتلا به بیماری تنفسی تب دار حاد می باشد که از نظر انفلونزاى A مثبت است ولی ازمون RT-PCR ازنظر H1  و  H3 منفی است.

مورد مشکوک انفلونزای H1N1:  

بیمار مبتلا به بیماری تنفسی تب دار حاد می باشد:

http://www.daressalam.persianblog.ir

1)طی هفت روز قبل از شروع علایم با مورد قطعی انفلونزای جدید تماس داشته یا

2)طی هفت روز قبل از شروع علایم به یکی از مناطق که مورد قطعی انفلونزا جدید به اثبات رسیده مسافرت نموده یا

3)ساکن منطقه ای است که یک یا ڿند مورد قطعی انفلونزا جدید رخ داده است.

علایم بالینی- تشخیصی و درمانی انفلونزای جدید:

بیماری با تب، لرز، دردهای عضلانی، سردرد، سرفه، ڱلودرد، اسهال، کوتاهی تنفس، تهوع، استفراغ، و اسهال تظاهر می یابد.

بیماری در شیرخواران ممکن است با علایم تب و بی قراری تظاهر نماید

منبع: پایگاه اطلاع رسانی پزشکی شفا

برچسب هاي اين مطلب :معرفی بیماری ها
و برچسب هاي اين مطلب :بهداشت و سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :اخلاق و سلامت
نويسنده : مرد سلامت | ساعت ٤:۳٤ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۳ آبان ۱۳۸۸
پيام هاي ديگران () | لينک ثابت - به اين پست امتياز دهيد

  خواص شگفت انگیز سرکه

سرکه در اثر تخمیر الکل انگور یا خرما بوسیله نوع قارچ به نام میکو در مآ استى بوجود مى آید.
سرکه ترکیب شده از 7 تا 8 در صد اسید استیک و نیز داراى مقدارى اسید مالیک اسید سیتریک و اسید تارتریک که مجموعا به نسبت تقریبى 2 تا 3 گرم در لیتر مى باشد و همچنین بتپاترات دو پتاس و مقدارى مواد ملونه مى باشد. اسیدهاى نامبرده محرک ترشحات سلولهاى کبدى و صفرا مى باشد که در نتیجه موجب جلوگیرى از زیاد شدن اوره و چربى خون مى شود
سرکه از نظر اسلام خورشى است که بسیار به آن توصیه شده و خوراک پیشوایان دینى بوده است از امام صادق (ع ) نقل شده ست که فرموده :
کان امیرالمومنین (ع)  اشبه الناس طعمة برسول الله (ص) کان یاکل الخبز و الخل و الزیت و یطعم الناس الخبز و اللحم
شباهت غدا و خوراک على (ع ) به رسول خدا از همه بیشتر بود، زیرا خودش نان و سرکه و روغن زیتون مى خورد ولى به مردم نان و گوشت مى داد.
روغن زیتون نیز از خوراکهاى معجزه آمیز است که در قسمت روغن از آن بحث مى شود امام صادق (ع ) نقل کرده که امیرمومنان فرموده است :
نعم الادام الخل یکسر المرة و یحیى القلب
سرکه خورشى است نیکو صفرا را در هم مى شکند و قلب را زنده و روشن مى سازد.
اهمیت این کلمات و روایات ، با ترقى روز افزون علم و دانش ، روشن گردیده است .
اگر بدانیم که براى هضم غذا ترشحات معده ضرورت دارد، و این ترشحات است که روى مواد غذایى اثر کرده و آن را به صورت قابل براى بدن مى سازد. و نیز اگر بدانیم فعالیت کبد و ترشح صفرا فعالیت و ترشحات معده را تکمیل و مواد غذایى را جذب مى کند. و باز اگر بدانیم ، کبد چنانچه به اصطلاح تنبل شود موجب ناراحتیهایى در بدن مى گردد مانند خستگى ، تلخى دهان و حتى استفراغ و یبوست ، آنوقت بخواص سرکه که محرک ترشحات معده بوده و فعالیت سلولهاى کبد را زیاد و موجب ترشح صفرا مى شود پى میبریم

http://www.daressalam.persianblog.ir


در دستورات اسلامى علاوه بر آنکه سرکه خورشى براى نان بحساب آمده ، در بسیارى از روایات تاءکید شده که شروع و ختم غذا با سرکه باشد. امام صادق (ع ) مى فرماید:
ان الخل لیسد العقل
سرکه باعث تقویت عقل است .
بسیارى از متخصصین مواد غذایى بر این عقیده اند که مقدار کمى سرکه هر روز با غذا باید مصرف شود تا نه تنها به هضم غذا کمک نماید، بلکه موجب دفع اوره و سوختن چربى خون شود.
اصولا سالاد در تمام دنیا با سرکه درست مى شود، و همچنین ترشیهاى مختلف که با سرکه ساخته مى شود به همین منظور کمک مى کند
امام صادق در روایتى چندین خاصیت دیگرى براى سرکه بیان مى نمایند:
الخل ینیر القلب ، و قال خل الخمر یشد اللثة و یقتل دواب البطن و یشد العقل
سرکه قلب را نورانى مى کند، سرکه لثه دندان را محکم و کرمهاى معده را نابود و عقل را تقوین مى نماید.
سرکه بدو رقم ساخته مى شود:
1- آب انگور یا خود انگور را در ظرف سفالى ریخته و 001/0 سرکه در آن
نهاده و سر آنرا با گچ بسته مقابل مقابل آفتاب و در هواى گرم مى گذارند بعد از رسیدن سرکه میشود.
2- آب انگور را در ظرف چینى یا سفالى ریخته و درب آن را محکم مى بندند و مقابل آفتاب میگذارند شراب مى شود. بعد از شراب شدن مقدارى سرکه داخل آن مى ریزند دو مرتبه در آن را مى بندند پس از چندى سرکه مى شود و نیز سرکه شراب از راه استحاله ساخته مى شود یعنى بعد از آنکه شراب شد بدون ریختن سرکه خود بخود سرکه مى شود. در کلام امام (ع) که فرموده سرکه شراب منظورشان دو قسم اخیر است .
در خاتمه تذکر این نکته لازم است ؛ سرکه براى اشخاص سالم بعنوان پیشگیرى از امراض احتمالى است بنابراین اگر کسى مریض باشد و از طرف طبیب ، خوردن سرکه برایش ممنوع شناخته شده باشد البته نباید بخورد و این خواص و مزایا و استحباب براى او نیست

منبع: کتاب اسلام پزشک بی دارو

برچسب هاي اين مطلب :فرهنگ سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :تغذیه و سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :بهداشت و سلامت
و برچسب هاي اين مطلب :اخلاق و سلامت
نويسنده : مرد سلامت | ساعت ۸:٥۱ ‎ب.ظ روز شنبه ٢ آبان ۱۳۸۸
پيام هاي ديگران () | لينک ثابت - به اين پست امتياز دهيد